Lacerta viridis

Styrelsen

Ordförande

Eike Amthauer
Eike Amthauer

ordforande@smhf-herp.se
073 - 072 45 83

Kommer från Tyskland men bor sedan 2003 i Kalmar län. Jag är biolog och jobbar på Länsstyrelsen. Mest intresserat i groddjur (särskilt salamandrar) men även fältherpetologi och bevarandet av herptiler brinner jag för.

Huvudsaklig kontaktperson för föreningen och svarar på alla allmänna frågor.


Sekreterare

Dennis Hägg
Dennis Hägg

sekreterare@smhf-herp.se
070 - 242 19 48

Kommer ursprungligen från Arvidsjaur i Lapplands inland men bor sedan hösten 2009 i Hovmantorp. Är biolog och driver eget företag som naturvårdskonsult med inriktning på grod- och kräldjur. Djurintresset är brett men tycker särskilt att salamandrar är väldigt spännande. Jag tycker mycket om att resa och fota djur i naturen. Har tidigare haft många djur hemma men har bantat ner det till ett fåtal akvarier med salamandrar (och en energifull hund).

Svarar gärna på frågor som gäller dokument och protokoll. Är även ansvarig för denna hemsida och är tacksam för kritik och tips av allehanda slag!


Kassör

Björn Lingerhed
Björn Lingerhed

kassor@smhf-herp.se
076 - 092 34 78

Göteborgare som hamnade i Småland i övre tonåren. Alltid varit intresserad av djur och natur. Uppväxten i Västra Frölunda, i ett bostadsområde nära naturen, gjorde att man fångade och studerade det mesta man hittade. Släppte alltid djuren när man var nöjd. Intresset för det man kan se i naturen tog fart på nytt när jag fick egna barn. Ett gammalt välanvänt akvarie blev ett terrarie där vår första orm, majssnoken Odysses, levde i knappt 10 år. Tog kontakt med andra intresserade om att starta en intresseförening för kräl- och groddjur. Hittade likasinnade kompisar och tillsammans startade vi Smålands Herpetologiska Förening. Har en del terrariedjur men det är ute i naturen jag trivs bäst.

Svarar gärna på frågor som gäller föreningens ekonomi och medlemsavgifter.


Naturvårdsansvarig

Magnus Karlsson

naturvard@smhf-herp.se

Ansvarar för våra naturvårdsprojekt, kontakta mig om du har några funderingar kring naturvårdsfrågor.


Ungdomsansvarig

Adam Lingerhed

ungdom@smhf-herp.se

Ansvarar för frågor som berör våra yngre medlemmar och arbetar för att sprida intresset för grod- och kräldjur vidare till den senaste generationen.


Suppleant

Jan Fohlman

suppleant1@smhf-herp.se


Suppleant

Anders Larsson

suppleant2@smhf-herp.se

Representerar vår förening i SHR:s styrelse, vill ni ta upp någon fråga där kan ni vända er till mig.

Lissotriton vulgaris
Vi använder inte kakor - webmaster@smhf-herp.se