Nästa aktivitet

Senaste bildernaFölj oss på Facebook

SmHF på Facebook

Bli medlem

Bli medlem idag!

Smålands Herpetologiska Förening

Att skriva inlägg och lägga in annonser

Alla som vill får gärna skriva inlägg på förstasidans blogg, det kan handla om allt möjligt så länge det kan tänkas vara intressant läsning för våra medlemmar och övriga besökare av hemsidan. Tänk bara på att försöka använda ett bra språk och nyttja gärna stavningskontrollen innan du publicerar inlägget. Inlägg som av någon anledning inte hör hemma på sidan kommer att tas bort. Annonssidan är öppen för alla och annonsering är gratis.

Bloggen och annonssidan administreras med hjälp av Wordpress. För att skriva ett inlägg för första gången måste du skapa en användare, det gör du genom att klicka på skriv inlägg i menyn (eller lägg in annons på annonssidan). Välj "registrera" och följ instruktionerna eller logga in med ditt Facebook- eller Googlekonto.

När du loggat in väljer du "inlägg" och därefter "skapa nytt" i menyn till vänster. Skriv därefter texten till inlägget i textrutan som kommer upp, för att lägga in bilder (eller filmer) klickar du på bilden som ser ut så här Mediasymbol. Välj därefter om du vill ladda upp en ny bild eller använda befintliga bilder från galleriet. Välj storlek och klicka sedan på "Infoga i innehåll".

I menyn "kategorier" till höger på Wordpress-sidan väljer du en lämplig kategori till inlägget. För att se hur inlägget ser ut väljer du "förhandsgranska", när allt ser bra ut avslutar du genom att trycka på "publicera". Vill du avbryta skrivandet och fortsätta senare kan du klicka på "Spara utkast" så sparas texten utan att inlägget publiceras offentligt. Upptäcker du att något blev fel kan du logga in och välja att redigera inlägget i efterhand.

Vill du inte att inlägget ska publiceras på vår Facebooksida väljer du detta innan du publicerar inlägget. Du kan även skicka inlägget som tweet genom vårt Twitterkonto genom att klicka på det alternativet.


Bokrecensioner

Det finns mängder med böcker som behandlar ämnet herpetologi eller skötsel av enskilda djurarter. Många är bra medan andra håller lägre kvalitet. Genom att dela med oss av våra åsikter om olika böcker kan vi hjälpa varandra att gallra bland den herpetologiska litteraturen. Har du läst en bok får du gärna skriva en kort (eller lång) recension av den på bloggen, alla recensioner sammanställs sedan på sidan litteratur.

När du skriver en recension får du gärna ta med så mycket information om boken som möjligt, då det kan vara svårt att hitta rätt om man bara har en titel. Ta därför, om möjligt, med ISBN-nummer, författare, året den är tryckt, bild på framsidan, antal sidor m.m. Under rutan där du skriver recensionen finns en ny ruta där det står "Fyll i när du skriver bokrecensioner". Här väljer du betyg på boken och fyller i fälten. Denna information visas sedan i en ruta till höger om huvudtexten.

Kontakt


SmHF c/o Eike Amthauer
Yggesbovägen 5
38897 Halltorp
Telefon: 073-0724583
Org. nr. 802456-5114
ordforande@smhf-herp.se