Nästa aktivitet

Senaste bildernaFölj oss på Facebook

SmHF på Facebook

Bli medlem

Bli medlem idag!

Smålands Herpetologiska Förening

Föreningen

Smålands Herpetologiska Förening (SmHF) startade hösten 2010 och är en politiskt och religiöst obunden förening som riktar sig till alla som är intresserade av groddjur och kräldjur, såväl inhemska som exotiska arter. I februari 2011 anslöts SmHF till Sveriges Herpetologiska Riksförening (SHR) och som medlem i SmHF blir du även medlem i moderföreningen SHR.

Även om det finns många intressanta djur i Smålands natur är vinterhalvåret långt och de flesta av våra medlemmar har även terrarium med grod- och kräldjur hemma. Föreningen arbetar för att djur hålls under sunda former i fångenskap.

Terrariehobbyn innefattar, förutom grod- och kräldjur, även diverse leddjur och blötdjur. Givetvis välkomnar vi även medlemmar som har sitt intresse hos andra terrariedjur än "herptiler". Ni som bor utanför Småland kan också bli medlemmar, möten och aktiviteter kommer dock främst att äga rum inom landskapets gränser. Se SHR:s hemsida för andra herpetologiska föreningar i Sverige.

Målet med en lokalförening är att erbjuda medlemmarna en källa till inspiration, kunskap och aktiviteter. Genom våra samlade erfarenheter är förhoppningen att såväl nybörjare som erfarna herpetologer ska få stor glädje av sitt medlemskap.

Aktiviteter i en herpetologisk förening kan innefatta allt från skogsutflykter för att studera den svenska herpetofaunan till gemensamt terrariebyggande och djurparksbesök. Vi har även som mål att genomföra ett antal naturvårdsprojekt med grod- och kräldjur i fokus.

Föreningen är vad medlemmarna gör den till och förslag på genomförbara aktiviteter mottages gärna. Skicka dina tankar och förslag till ordförande Eike Amthauer.

Läs mer om medlemsförmåner och hur du blir medlem på sidan bli medlem. En presentation av nuvarande styrelsemedlemmar kan du se under styrelsen och mötesprotokoll, grafisk reklam samt tidningsartiklar hittar du under dokument.


Samarbetspartners och sponsorer

Vi samarbetar sedan våren 2012 med:

Studiefrämjandet

Följande företag har sponsrat oss vid aktiviteter eller ger SmHF:s medlemmar rabatt:

Ficklampor och pannlampor hos Lampspecialisten

Värnamoo zoo

Arken zoo

Outnet.se

Kontakt


SmHF c/o Eike Amthauer
Yggesbovägen 5
38897 Halltorp
Telefon: 073-0724583
Org. nr. 802456-5114
ordforande@smhf-herp.se