Nästa aktivitet

Senaste bildernaFölj oss på Facebook

SmHF på Facebook

Bli medlem

Bli medlem idag!

Smålands Herpetologiska Förening

Aktiviteter 2013

Anmälan görs till Daniel Claesson, 073-3667811, om inget annat anges. Datum och andra detaljer för några av årets aktiviteter är ännu inte fastställda och listan nedan kommer att uppdateras fortlöpande.


Årsmöte SmHF, Växjö.

Lördag den 16:e februari kl. 15.00 är det dags för SmHF:s årsmöte, då vi bland annat ska bestämma årets aktiviteter. Det kommer att äga rum hemma hos kassör Björn Lingerhed på Islandsvägen 4A i Växjö.

Björn bjuder på middag under kvällen och vill därför veta i förväg hur många som kommer, skicka anmälan till kassor@smhf-herp.se. Ett begränsat antal sovplatser finns om någon vill stanna över. Vi hoppas att så många som möjligt kan komma!


Föredrag av Daniel Claesson, Hovmantorp.

Torsdag den 14:e mars kl. 18.30 håller naturskyddsföreningen i Lessebo sitt årsmöte på Folkets Hus i Hovmantorp. Daniel Claesson från SmHF föreläser och visar bilder om grod-och kräldjur från en resa i Grekland och berättar om föreningen.

Huggormsexkursion, Växjö.

Huggormsexkursion (även goda möjligheter att se snok och vanlig groda) i samarbete med Länsstyrelsen Kronoberg, Bäckaslöv, Växjö. 6:e april kl. 09.00. Samling: Bäckaslövs norra parkeringen (nära söderleden).

Save the Frogs Day, Ottenby.

I Ottenby firar vi denna internationella dag med våra grönfläckiga paddor i fokus förstås. Kom och leta och lyssna efter spelande paddor i dammen vid naturum tillsammans med kunniga guider. Ta med fika och gör det till en helkväll i groddjurens tecken! Läs mer på sidan Save the Frogs Day 2013.

Efter evenemanget vid Ottenby kommer några medlemmar från SmHF att stanna kvar på Öland för att under söndagen (den 28:e april) "herpa" på andra delar av ön.


Sandödleexkursion, Hagby.

Söndag 16 juni kl. 10.00 Sandödlesafari i Hagby, Kalmar kommun. Favorit i repris! Förra årets art besöker vi gärna igen. Kom och upplev en verklig juvel i den svenska naturen.

OBS! Sandödlan gillar sol. Guidningen ställs därför in vid mulen eller regnig väderlek.

Guide: Daniel Claesson
Samling vid Hagby motionsspår.
Arr: Länsstyrelsen


Huggormsexkursion, Kalmar.

Vi letar huggorm och andra kräldjur vid Värsnäs naturreservat. Vi träffas kl. 10.00 på Kalmar golfklubbs parkering, vi kommer även att besöka en "ny" lokal i närheten.

Exkursion, Norra Öland + sommarfest.

Vi besöker norra Öland för att leta snok, salamandrar, grönfläckig padda och försöker hitta sandödlor vid Böda. Vi träffas kl. 10.00 vid parkeringen innan bron. Efter exkursionen kommer vi att hålla en sommarfest hemma hos ordförande Daniel i Vassmolösa.

Exkursion, Hovmantorp.

Vi besöker en damm i Hovmantorp där alla vanliga grod- och kräldjuren i området förekommer. Datum kommer.

Exkursion, Spanien.

Några medlemmar från SmHF reser till norra Spanien för att leta grod- och kräldjur.

Expo Syd, Kristianstad.

Vi samåker ner till mässan i Kristianstad.

Riksläger 2013, Örskär.

Läs mer på Riksläger 2013.

Höstfest, Osaby.

Vi deltar på Höstfesten (tidigare Naturens dag) i Osaby.

Terrariebyggarkväll, Vassmolösa.

Vi anordnar en terrariebyggarkväll där Daniel visar hur man bygger terrarier och vi hjälps åt att bygga ett utställningsterrarium till föreningen. Det finns också möjlighet att bygga egna terrarier under kvällen, kontakta Daniel Claesson senast den 23/9 för beställning av material om du vill bygga eget.

Vi träffas hemma hos Daniel kl. 12.00 och kommer under dagen även att hålla ett årsmöte.


Symposiet, Norrköping.

Vi samåker upp till symposiet i Norrköping. Läs mer på denna sida.

Besök av tropikariet, Helsingborg.

Vi samåker till tropikariet i Helsingborg för att besöka tropikariet. Se nyhetsbrev 131009 för mer information. Kontakta Dennis Hägg senast den sista oktober för att anmäla intresse.

Utställning, Växjö.

Vi anordnar en utställning på biblioteket i Växjö.

Kontakt


SmHF c/o Eike Amthauer
Yggesbovägen 5
38897 Halltorp
Telefon: 073-0724583
Org. nr. 802456-5114
ordforande@smhf-herp.se