Nästa aktivitet

Senaste bildernaFölj oss på Facebook

SmHF på Facebook

Bli medlem

Bli medlem idag!

Smålands Herpetologiska Förening

Aktiviteter 2012

Anmälan görs till Daniel Claesson, 073-3667811, om inget annat anges. Datum och andra detaljer för några av årets aktiviteter är ännu inte fastställda och listan nedan kommer att uppdateras fortlöpande. Du kan läsa mer om 2011 års aktiviteter här och årets aktiviteter här.


Årsmöte SmHF, Vassmolösa.

Vi träffas hemma hos ordförande Daniel på Nanny Larséns väg 12, 388 94 Vassmolösa.

Agenda:
- 11:00 – 12:00 Samling
- 12:00 – 13:30 Middag på den ”lokala” pizzerian (kräver biltransport)
- 13:30 – XX:XX Möte

Läs gärna genom dagordningen och verksamhetsberättelsen innan mötet.Årsmöte SHR, Hovmantorp.

Vi arrangerar SHR:s årsmöte, som hålls på motell Glasblåsaren i Hovmantorp. Läs mer under blogginlägget .


Styrelsemöte, Kalmar.

Styrelsen träffas kl. 13.00 i Studiefrämjandets lokal på Skälbyallén 6 i Kalmar. Vi kommer bl.a. att diskutera ett eventuellt samarbete med Studiefrämjandet.

Har du någon fråga som vi bör ta upp i styrelsen? Kontakta Dennis Hägg, 070-2421948.Fältexkursion, Hovmantorp.
OBS! Inställt pga. bristande uppslutning och snöprognos.

Vi besöker en större damm i Hovmantorp, där samtliga grod- och kräldjur som finns i området observerats under fjolåret. Vid tiden för vårt besök kommer förhoppningsvis stora mängder vanliga paddor, vanliga grodor, mindre vattensalamandrar och åkergrodor i blå lekdräkt att leka. På kvällen bjuder SmHF på korv som vi grillar. Exkursionen börjar kl. 19.00 men är vädret fint kommer Dennis att finnas på plats hela dagen för att leta huggormar och den som vill får gärna komma tidigare, ring eller skicka ett mail innan. Övernattningsmöjligheter finns om någon så önskar.

Vi träffas på Sigros parkering, vid den östra infarten till Hovmantorp kl. 19.00. Stövlar eller kängor samt pann-/ficklampa rekommenderas.

För anmälan och frågor, kontakta Dennis Hägg, 070-2421948.Save the Frogs Day, Ottenby (Öland).

Save the Frogs Day

Läs mer om dagen och hela programmet på blogginlägget . Läs även vår rapport från Save the Frogs Day.


- . Riksläger, Utklippan (Blekinge).
OBS! Tyvärr inställt pga. bristande intresse.


Läs mer om rikslägret på blogginlägget .


. , Värsnäs (Kalmar) och Ismantorps borg (Öland).

Vi träffas kl. 10.00 vid Kalmar golfbanas parkering vid Värsnäs naturreservat i Kalmar. Här finns en trogen population av vackra melanistiska och normalfärgade huggormar och man kan även hitta snokar.

Efter detta åker vi tillsammans bort till Ismantorps borg på Öland, där vi försöker få syn på den skygga hasselsnoken. Vid borgen finns även bland annat långbensgroda, snok, vanlig padda och större vattensalamander.

Vägbeskrivning till Golfklubben:

Kommer Du norrifrån:
Kör av från E22 mot Kalmar N / Lindsdal, sväng höger 300 meter, sväng vänster i rondellen och kör ut mot Värsnäs naturreservat. Anläggningen ligger längs vägen på er högra sida.

Kommer Du söderifrån:
Kör av från E22 mot Kalmar N / Lindsdal, kör rakt fram i rondellen och kör ut mot Värsnäs naturreservat. Anläggningen ligger längs vägen på er högra sida.

Kör Du med hjälp av navigator (GPS):
N 56° 43.017', E 16° 20.890'

Medtag kläder efter väder och något att äta under dagen. För anmälan och mer information: Daniel Claesson, 073-3667811.. .

SmHF anordnar en gemensam resa ner till mässan i Hamm, se blogginlägget samåkning till tropikmässan i Hamm, Tyskland för mer information och en uppskattad kostnadskalkyl


Lördag 16:e juni - (framflyttat). , Hagby.

Sandödlan har av Länsstyrelsen utsetts till årets art. Tillsammans med Länsstyrelsen Kalmar letar vi efter sandödlor i Hagby, söder om Kalmar.

Vi träffas på parkeringen vid E22 (Kalmar Dämme) kl. 10.00. OBS! Vi kör exkursionen även vid dåligt väder, skulle det spöregna försöker vi hitta på något annat roligt.. , Vassmolösa.

För mer information, se blogginlägget Sommarfest på lördag.

Fältexkursion, Saltor (Mönsterås). Skjuts upp till våren 2013.

Här finns alla grod- och kräldjur som förekommer i närområdet.


. , Öland.

På norra Öland har den grönfläckiga paddan planterats ut men man vet idag inte om den överlevt. Vi inventerar området med förhoppningar om att finna några grönfläckiga paddor. Förutom detta finns bland annat väldigt stora populationer av större och mindre vattensalamandrar i området. Läs mer på blogginlägget Exkursion till Öland och Rapport och bilder från exkursionen på Öland.


. , Kristianstad.

Föreningen har eget bord på tropikmässan Expo Syd i Kristianstad. Har du möjlighet att hjälpa till vid vårt bord? Kontakta kassör Björn Lingerhed, 0470-511230.


. , Osaby.

Föreningen har eget bord på Naturens dag i Osaby (söder om Växjö), som äger rum mellan kl. 10.00-15.00, söndag den 23:e september.

Under Naturens dag ifjol hade vi en jättetrevlig dag och vi hoppas att årets evenemang också bjuder på gott väder och många besökare.

Läs vår rapport från Naturens dag 2012.


Hösten/vintern. Besök av tropikhus.

Vi åker tillsammans för att besöka ett tropikhus.

Lördag 10:e november. Symposiet, Norrköping.

Vi samåker till symposiet i Norrköping för att representera föreningen och lyssna till intressanta föredrag. Medlemmar i SmHF kan delta under hela helgen till ett specialpris. Läs mer om detta under blogginlägget medlemsrabatt på symposiet i Norrköping.


. , Hovmantorp.

Vi avslutar föreningsåret 2012 med en middag/fest hemma hos Dennis i Hovmantorp. Daniel visar bilder och berättar om en fältherpsresa till Grekland. Mer information har gått ut per mail till anmälda deltagare.

Kontakt


SmHF c/o Eike Amthauer
Yggesbovägen 5
38897 Halltorp
Telefon: 073-0724583
Org. nr. 802456-5114
ordforande@smhf-herp.se