Nästa aktivitet

Senaste bildernaFölj oss på Facebook

SmHF på Facebook

Bli medlem

Bli medlem idag!

Bloggalternativ


Skriv eller redigera inlägg
Hur skriver man inlägg?

Smålands Herpetologiska Förening

Kort rapport från Naturens dag i Osaby

Vi hade inte riktigt lika tur med vädret som förra året under höstens Naturens dag i Osaby, utanför Växjö. Under dagen samlas både föreningar med inriktning mot djur och natur samt bönder som säljer av årets skörd. Med 10 grader i luften och regn på morgonen riskerade vi inte att ta med några värmekrävande djur som det var planerat. Istället fick ett par köldtåliga och vackra eldsalamandrar (Salamandra salamandra) följa med i ett naturtroget terrarium. Tyvärr bestämde sig djuren för att gömma sig under en stock och låg kvar där under hela dagen, med undantag för en snabb matpaus då några besökare fick en snabb titt på de glupska salamandrarna (kan tillägga att efter hemkomst har åtminstone den ena legat framme nästan varje gång jag tittat till terrariet).

I brist på levande djur visade vi istället upp ett fotoalbum med bilder från tidigare exkursioner, som Björn hade satt ihop. Vi passade även på att dela ut lite broschyrer och fick svara på många frågor om grod- och kräldjur. Det var även ett fint tillfälle att få prata djur och natur i allmänhet med såväl besökare som andra föreningar. Regnet återkom tidvis under dagen, men även solen tittade fram under kortare stunder och enligt Osaby säteri var det rekord i år med ca 600 besökare!

Det blev tyvärr inte så många foton tagna under dagen men vårt bord med ett par representanter från föreningen hamnade i alla fall på bild. Vi hade en mycket trevlig dag och hoppas kunna återkomma nästa år igen!

bjorn adam 350x233 Kort rapport från Naturens dag i Osaby

Björn och Adam Lingerhed från SmHF med föreningens bord i bakgrunden. Foto: Dennis Hägg

 Kort rapport från Naturens dag i Osaby

Om författaren Dennis Hägg

Sekreterare och webmaster i SmHF.


16 oktober, 2012 kl 15:23, , Aktiviteter, 0 kommentarer


Kommentera


Kommentarer som läggs in visas även automatiskt på vår Facebooksida

Logga in med: Eller fyll i följande fält:
Kontakt


SmHF c/o Eike Amthauer
Yggesbovägen 5
38897 Halltorp
Telefon: 073-0724583
Org. nr. 802456-5114
ordforande@smhf-herp.se